mandag 14. mars 2016

Hønepøne - mønster
Hønepønene består av tre deler;
kropp, nebb og føtter.
Vi starter med kroppen.
Gi meg gjerne en tilbakemelding om noe er uklart!
Resten av mønsteret kommer etterhvert,
nå må jeg løpe på jobb.
Ha en kreativ dag!


1. Lag en magisk sirkel.
2. Hekle 2 luftmasker. Hekle 12 staver i ringen, avslutt med 1 smygmmaske i første stav. 
TIPS: Det skal ikke hekles i de to første luftmaskene, disse skal heller ikke telles med i de 12 stavene. De er dere bare for "å fylle ut".


3. 1 luftmaske, 2 halvstaver i hver luftmaske rundt. Avslutt med 1 smygmaske i første halvstav =  24 halvstaver. Klipp tråden.
TIPS: Det skal ikke hekles i den første luftmaske, den skal heller ikke telles med i de 24 halvstavene. Den er dere bare for "å fylle ut". Gjelder resten av oppskriften.


4. Med ny farge hekler du 1 luftmaske (1 halvstav i neste maske, 2 halvstaver i neste maske). Hekle parantesen rundt = 36 halvstaver. Fest med 1 smygmaske i første halvstav. Klipp tråden.
TIPS: For festing av tråder så kan du legge trådendene langs den forrige omgangen og hekle rundt disse.


4. Med ny farge hekler du 1 luftmaske (1 halvstav i neste maske to ganger, 2 halvstaver i neste maske). Hekle parantesen rundt = 48 halvstaver. Fest med 1 smygmaske i første halvstav. Klipp tråden.


4. Med ny farge hekler du 1 luftmaske (1 halvstav i neste maske tre ganger, 2 halvstaver i neste maske). Hekle parantesen rundt = 60 halvstaver. Fest med 1 smygmaske i første halvstav. Klipp tråden.


TIPS: For at ikke sirkelen skal bli kantete forskyver vi nå økningen slik at det ikke blir en "rett linje" med økninger ut fra midten.

4. Med ny farge hekler du 1 luftmaske, 1 halvstav i neste maske to ganger, 2 halvstaver i neste maske. Videre hekler du (1 halvstav i neste maske fire ganger, 2 halvstaver i neste maske), avslutt med 1 halvstav i neste maske to ganger. Hekle parantesen rundt = 72 halvstaver. Fest med 1 smygmaske i første halvstav. Klipp tråden, la den være så lang at du kan sy sammen sirkelen etterpå.
4 kommentarer:

Unknown sa...

Før en søting. Takk for link i partyet mitt. Du er velkommen til å dele i neste uke også.

Janet sa...

Hiver meg med igjen jeg :) med resten av mønsteret :)

Unknown sa...

Gjør det du, det er nok lurt for du vant hele greia sist uke ;)
Gratulerer så mye. Nytt party kl 9 i morra.

Janet sa...

Så gøy! Til de som titter innom kommentarfeltet - hiv dere med på linkpartyet til Lunamon Design! Og titt innom de andre som er med, mye fint og inspirerende!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...