torsdag 29. desember 2011

Juletradisjoner 2

De siste årene har vi alltid fått lyslykter av ungene til jul, pynta syltetøyglass som de har fixa på skolen eller i barnehagen. Siden de begge er på skolen nå blei lyktene i samme stil og vi har hatt de på bordet i hele jula.
Duken på julebordet har mamma brodert, og tradisjonstro legger vi den på lille julaften og bytter den ikke ut før på nyttårsaften. (Vi prøver å skåne duken litt med å bruke kuvertbrikker).

Duken er nydelig brodert i røde korssting brodert på hvit aida. Det er en enkel rad korsstingrad nederst i ytterkant av duken. Hovedmønsteret består av firkanter med motiver/tekster fra kjente, norske julesanger og stjerner og hjerter.

Det beste med duken, utenom at den er utrolig flott, er at den kan vaskes i maskinen!
En litt mindre brodert sak som også må frem hvert år er mormor Jennys fyrstikkeske. Den er satt sammen av fire små esker og er utrolig søt!


5 kommentarer:

Anonym sa...

Hei
Har du mønster på juleduken med sangsnutter,eller vet hvor det går an å få tak i?
Jeg begynte på den duken for mange mange år siden,og er kommet godt i gang,men så spiste bikkja opp mønsteret.Skulle så veldig gjerne ha fått fullført den.Den er jo så fin.
Den var vedlegg i et eller anna ukeblad tror jeg,men husker ikke hvilket,eller når det var.
Håper du kan hjelpe meg :)
Hilsen Gro

Janet sa...

Hei Gro.
Jeg måtte ringe mamma og høre om hun hadde mønsteret, men desverre så kunne hun ikke finne det. De flyttet i høst og som hun sa "det kan plutselig dukke opp". Gjør det det så tar jeg kontakt.
Mvh Janet

Janet sa...

Hei igjen Gro. Vi har funnet mønstret! Ta kontakt med meg så skal jeg sende det til deg :) Godt nyttår!
J

EllenIngunn sa...

Hei!
Dette er en utrolig flott juleduk :-) Jeg har prøvd å kjøpe bare mønsteret til denne, men den finnes bare som ferdig pakke. Der er stoffet for kort for spisebordet mitt. Er det mulig å spørre om å få mønsteret, hvis du fremdeles har det?
Vennlig hilsen Ellen

Janet sa...

Hei. Mønsteret ble lånt bort og aldri returnert, så desverre der kan jeg ikke hjelpe deg. Mvh Janet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...